Recursos: Importar sons

En algunes ocasions necessitem algun so concret o música en format digital per donar més qualitat als nostres projectes. L'Scratch permet importar sons en format MP3 i WAV. Per importar-los, cal anar a la pestanya sons i marcar el botó Importa. Després navegarem pel nostre ordinador fins trobar el so, el marcarem i clicarem el botó D'acord.

A internet podem disposem de diversos llocs on trobar els sons o músiques que puguem necessitar. Aquí us en deixo alguns:
  • The free sound project és potser el més recomanable de tots. Es tracta d'una web col·laborativa que té un cercador avançat interessantíssim, ja que ens permet filtrar els resultats per duració, format, bitrate... A més, ofereix una  previsualització de l'espectre del so. L'únic inconvenient és que cal registre previ, però el procés és molt ràpid.
  • A Findsounds trobarem un senzill cercador, en el que podem, a més, especificar el format d'arxiu que cerquem. No emmagatzema els sons, sinó que cerca a d'altres servidors.
  • Soungle és molt ràpid i net però són únicament en format WAV.
  • Banco de Imágenes y sonidos és un cercador d'imatges, sons, vídeos...  del Ministerio de Educación. A destacar que el mateix so el podem descarregar en diversos formats, i que podem fer la cerca directament en castellà. Indicat per a usuaris no avançats o amb problemes amb l'idioma. 
  • Sonidos gratis també ens ofereix la possibilitat de cercar en castellà.
  • Ccmixter ens ofereix música de tot tipus, sota llicència de Creative Common. (via Toni Ubieto)

En la majoria del llocs, ens detallen la llicència d'utilització (Royalty Free, Creative Commons...) en canvi en d'altres no queda tant clar.

Si necessiteu editar o transformar algun so, podeu fer-ho directament a la versió 2.0. (Si encara feu servir la 1.4 podeu utilitzar el programa Audacity).
Publica un comentari a l'entrada