Registre o Instal·lació

Versió 2.0

La nova versió de l'Scratch no necessita instal·lació, i es pot fer servir directament des d'Internet. Només cal que et registris: accedeix a la web d'Scratch scratch.mit.edu i clica a Uneix-te a Scracth.

Tria el teu nom d'usuari, i escriu una contrasenya. Recorda que mai has d'utilitzar la contrasenya del teu correu per donar-te d'alta en altres serveis.


Omple la resta de dades amb molta atenció al correu electrònic. Si mai has de recuperar la contrasenya, ho faràs a través del correu, per tant revisa'l.


Ja ets usuari d'Scratch! Recorda de comportar-te sempre amb correcció, i que els teus projectes i comentaris siguin sempre respectuosos.


També podem disposar d'una versió off-line (per treballar sense connexió), que es pot descarregar i instal·lar en Windows, Mac i Linux.

Per on començo?

Un bon lloc per començar pot ser la pàgina d'ajuda d'Scratch, en especial:
  • Introducció Pas a Pas: La barra lateral et guia en el teu primer projecte.
  • Starter Projects: Tria un projecte, clica a Com està fet i prova de fer petits canvis.
  • Tutorials en vídeo: Expliquen com funciona la web d'Scratch, com fer les primeres tasques senzilles, i com funciona l'editor d'imatges.
  • Targes Scratch 2.0 : Fitxer PDF amb les targes en català, traduïdes al català per en Frank Sabaté.

Versió 1.4

Segurament als ordinadors de l'escola ja tens instal·lat l'Scratch. Si vols utilitzar-lo a casa teva segueix aquestes senzilles instruccions:
  1. Descarrega't l'Scratch de la pàgina http://info.scratch.mit.edu/Scratch_1.4_Download al teu escriptori.
  2. Has de triar la versió corresponent al teu sistema operatiu (Mac, Windows o Linux).


  3. Un cop descarregat, fes-hi doble clic per a instal·lar-lo al teu ordinador.
  4. Un cop instal·lat, veuràs al teu menú inicia un nou grup (Scratch o Programació, segons el sistema) i a dins la icona de l'Scratch. Fes-hi clic per iniciar-lo.

  5. Si l'Scratch no apareix en català, pots canviar-li l'idioma clicant la icona de la bola del món (Canvia el llenguatge) i triant l'idioma Català.


Cal recordar que l'Scratch és un programa de Codi Lliure, i per tant, el podem instal·lar tantes vegades com vulguem, fer-lo arribar als nostres amics... i tot això gratis!