Compartir

Compartir els nostres jocs
Durant el procés de creació d'un projecte a l'Srcatch, només el podrem veure nosaltres. Un cop acabat, si volem que altres usuaris puguin veure els nostres jocs, hem de compartir-los. Simplement cal clicar el botó Comparteix que apareix a la part superior de l'Editor de Projectes, a la pàgina del projecte, o bé al llistat de Les Meves Coses.

La Pàgina del Projecte
Un cop compartit, podem completar la Pàgina del Projecte:
  • Títol: escriurem un títol pel nostre joc que sigui ben original!
  • Instruccions: aquí escriurem l'objectiu del joc i com jugar-hi. Per nosaltres pot ser evident, però cal explicar-ho molt bé!
  • Notes i informacions: podem descriure com hem fet el joc, qui ens ha ajudat, d'on hem tret les imatges o la música... Els Scratchers som agraïts! 
  • Etiquetes: podem afegir etiquetes als nostres projectes, per ajudar a fer-ho més visible.

Aquí mateix tenim una casella d'Esborrany. És molt útil si tenim problemes per acabar un joc, i volem que algun altre usuari ens doni un cop de ma. L'Esborrany explica als altres usuaris que el joc encarà no està acabat. Un cop acabat el joc, traurem la marca de la casella.

Un cop un joc està compartit, podem copiar i enganxar la URL del joc (l'adreça que apareix a la barra d'adreces del navegador) per fer saber a tothom com trobar el nostre joc. 

A la part inferior de la Pàgina del Projecte veurem els botons de Favorit i M'agrada, i els comentaris (podem desactivar-los). Recordeu què, si fem comentaris, hem de ser molt respectuosos i constructius.Afegir el joc a Estudis
Els estudis són col·leccions de projectes d'Scratch. Una bona idea per veure com funcionen els estudis és que tu mateix en facis un per anar posant aquells jocs que més t'han agradat. Per fer-ho fes clic al botó + Nou Estudi, a la finestra de Les Meves Coses.

Un cop creat l'Estudi, pots afegir projectes amb el botó Afegeix projectes, que obrirà una secció inferior. Cerca el projecte que vulguis afegir i fes clic al botó Add+. També podràs afegir projectes per URL.

  
Per defecte en els teus estudis només pots afegir projectes tu, a no ser que marquis la casella de permetre a qualsevol afegir projectes. Una altra opció és la de seguir un estudi, de forma que cada cop que hi hagi canvis (nous projectes, comentaris...) rebràs una notificació.

En aquest bloc, us convidem a afegir projectes al final de cada joc, així podreu veure com han fet el vostre mateix joc altres companys, fer-hi comentaris o fins-i-tot demanar ajut! En el quadre Els vostres jocs teniu un llistat dels estudis dels diferents jocs.

També podeu deixar un comentari al bloc, afegint la URL del vostre joc!

1 comentari:

Sara del Barrio ha dit...

Jo he triat el joc del laverint, i fare un cantant que te que arrivar fins el seu microfeno.